جدول توضیحات شماره IP

آموزش طراحی پلان روشنایی برق ساختمان

چراغ حمام را در قسمتی از حمام نصب کنید که بیشترین فاصله را تا دوش داشته باشد تا امکان آب­ پاشیده شدن به آن به حداقل برسد. سپس این چراغ را با استفاده از یک کلید یک پل روشن کنید دقت داشته باشید که به جز چراغ دیواری که داخل حمام نصب کردیم هیچ تجهیز الکتریکی دیگر نمی­ تواند داخل حمام نصب شود بنابراین کلید یک پل را باید بیرون حمام نصب کنید. برای سرویس بهداشتی چراغ دیواری را دقیقا بالای روشویی نصب کنید تا وقتی شخص خود را در آینه می­ بیند هیچ سایه­ ای از او داخل آینه نیفتد و شخص خودش را با وضوح تمام ببیند. از یک هواکش هم در داخل سرویس بهداشتی استفاده کنید. سپس از یک کلید دوپل برای روشن کردن چراغ و فن داخل سرویس بهداشتی استفاده کنید. همان­ گونه که در شکل پایین می­ بینید کلید سرویس بهداشتی را هم در بیرون سرویس بهداشتی قرار داده­‌ایم. حالا تجهیزات برقی داخل حمام و سرویس بهداشتی را در یک سرخط قرار بدهید و بعد یک لیدر به کلید دوپل سرویس بهداشتی متصل کنید و این سرخط را به فیوز شماره ۷ از DP1 متصل کنید.(L7/ DP1)

برای روشنایی داخل پذیرایی می ­توانید از لوستر استفاده کنید. چون این واحد ساختمانی، پذیرایی نسبتاً بزرگی دارد از دو لوستر استفاده کرده ­ایم و آن ها را در سقف پذیرایی نصب کرده­ ایم. همچنین از سه مهتابی استفاده کرده ­ایم و آن­ها را در ضلع­ های مختلف دیوار قرار داده ­ایم. همچنین بر روی دیواری که پشت آن حمام قرار دارد نیز از یک مدل دیگر از چراغ ­های دیواری دکوراتیو استفاده کرده ­ایم تا این قسمت نیز روشنایی کافی را داشته باشد، همچنین یک چراغ دیگر از این نوع را به دیواری که تراس در پشت آن قرار گرفته نصب کرده ­ایم یعنی در قسمتی که میز نهار­خوری قرار می­ گیرد نصب می­ کنیم تا این قسمت هم نور کافی داشته باشد. برای روشن کردن چراغ­ های داخل پذیرایی به این صورت عمل می ­کنیم که برای هر کدام از لوستر­ها یک کلید دو پل در نظر می­ گیریم. دوباره به این خاطر دوپل در نظر گرفتیم که شاید لوسترها در دو مرحله روشن شوند. این کلیدها را در ضلع جنوبی پذیرایی و در قسمت ورودی در اصلی واحد آپارتمانی نصب می­ کنیم یعنی جایی که بیشتر در دسترس قرار دارد. یک کلید دو پل دیگر را نیز کنار این کلیدها نصب می­ کنیم و با یک پل ان یکی از مهتابی­ ها و با پل دیگر آن چراغ دیواری دکوراتیو را روشن می کنیم. دوباره کنار این سه کلید دو پل یک کلید یک پل نیز قرار می دهیم و با استفاده از لیدر مشخص می­ کنیم که برای STRIBLIGHT در نظر گرفته شود. این کلید یک پل را بعنوان ذخیره در نظر می­ گیریم چون در ساختما­ن های جدید امروزه از شیلنگ­ های نورانی و نورپردازی­ های مختلف استفاده می­ کنند برای همین یک لوله ذخیره از این کلید یک پل به گچ­بری سقف وارد می­ شود تا بعدا برقکار بتواند از این قسمت نور مخفی را روشن و خاموش کند. همچنین بر روی دیواری که در ضلع غربی تراس قرار گرفته نیز یک کلید دوپل قرار می­ دهیم تا با آن بتوانیم دو مهتابی دیگر را روشن کنیم. بر روی دیواری که در ضلع جنوبی تراس قرا دارد نیز یک کلید یک پل قرار می­ دهیم تا با آن چراغ دیواری دکوراتیوی که بالای این کلید قرار دارد را روشن کنیم.

برای تراس می ­توانیم از یک چراغ سقفی استفاده کنیم و آن را در مرکز تراس نصب کنید و بعد یک کلید یک پل را در کنار کلید یک پل دیگری که برای چراغ دیواری دکوراتیو قرار دادیم در نظر بگیرید. حالا باید تمام چراغ ­های پذیرایی را در یک سرخط قرار دهیم. برای این کار مانند شکل پایین تمام کلیدهای پزیرایی را به هم متصل کنید و بعد از کلید دو پلی که بر روی دیواری که در ضلع جنوبی پذیرایی قرار گرفته و سرخط از آن قسمت شروع می ­شود و همچنین کمترین فاصله را تا جعبه فیوز دارد یک لیدر می ­زنیم و آن را به L8/ DP1 متصل می­ کنیم.

برای آشپزخانه می ­توانیم از یک لوستر برای مرکز آشپزخانه استفاده کنیم و آن را با یک کلید دو پل روشن و خاموش کنیم. کلیدهای برق را در قسمت ورودی آشپزخانه نصب کنید تا به محض ورود بتوانیم چراغ­ های آشپزخانه را روشن کنیم. مانند تصویر پایین برای اطراف پیشخوان آشپزخانه می­ توانیم از چراغ هالوژن استفاده کنیم. برای روشن کردن این چراغ­ های هالوژن از یک کلید دوپل استفاده می­ کنیم تا سه عدد هالوژنی که در جلوی پیشخوان آشپزخانه هستند را یک پل آن روشن کنیم و مابقی هالوژن­ ها را با پل دیگر آن روشن کنیم. دوباره یک کلید تک پل نیز در کنار کلیدهای آشپزخانه قرار می­ دهیم و آن را برای STRIBLIGHT در نظر می­ گیریم تا بتوانیم یک کلید ذخیره نیز برای نور مخفی آشپزخانه داشته باشیم. تمام چراغ­ های داخل آشپزخانه را نیز در یک سرخط قرار دهید و سرخط آن را به L9/ DP1 متصل کنید.

در این مرحله نوبت به نقشه کشی روشنایی برای قسمت راه پله می رسد. ابتدا در سقف هر پاگرد از را­ه­ پله، یک چراغ سقفی نصب می­ کنیم و می ­خواهیم این چراغ ها را با استفاده از شستی و تایمر راه پله (رله زماندار) روشن ­کنیم. در هر طبقه یک شستی روشنایی راه ­پله را روبروی آسانسور نصب می­ کنیم و خود تایمر راه پله در پارکینگ نصب می­ شود. در مقاله بعدی که پلان روشنایی پارکینگ را آموزش می­ دهیم مکان قرار گیری آن را ذکر می­ کنیم. سپس تمام این چراغ های سقفی را در یک سرخط قرار می­‌دهیم و وارد یکی از فیوز های تابلوی مشاعات می ­کنیم. تابلوی توزیع یا تابلوی مشاعات، تابلویی است که برق تجهیزات برقی که در قسمت مشاعات ساختمان قرار دارند از آن تامین می­ شود. معمولاً این تابلو در پیلوت و یا در قسمت حیاط نصب می ­شود و در تابلوی کنتورها قرار می گیرد.

نقشه کشی روشنایی برای قسمت راه پله:

پس همان­ گونه که پیش­تر اشاره شد تمام چراغ های سقفی که در راه پله نصب کردیم را در یک سرخط قرار می­ دهیم و آنها را مثلاً به فیوز شماره ۵ از پنل مشاعات متصل می کنیم و با استفاده از لیدر مشخص می­ کنیم که به L5/ DP0 متصل شود (به فلش های زرد رنگی که در تصویر زیر می بیینید لیدر گفته می شود). ما به پنل مشاعات DP0(Distribution Panel 0) می­ گوییم. چراغ های سقفی که در راه­ پله نصب کردیم و در شکل پایین این صفحه مشخص است فقط برای طبقه اول نشان داده شده، این چراغ­ ها با چراغ­ های سقفی طبقات بالا تر و پایین­ تر از خودشان هم در ارتباط اند و همگی در یک سرخط قرار دارند. همین طور، شستی روشنایی تمام طبقات باهم در ارتباط اند، برای همین به شستی روشنایی دو لیدر زده شده و گفته شده TO UP و TO DOWN یعنی این شستی با شستی­ های طبقات بالا تر و پایین­ تر ازخود در یک مدار قرار دارد و با آن ها در ارتباط است. البته امروزه برای روشنایی قسمت راه­‌پله ­ها بیشتر از چراغ­ های سنسور سرخود استفاده می ­شود ولی ما برای اینکه طریقه استفاده از شستی و تایمر راه پله را نیز به شما آموزش دهیم، راه­ پله ها را با استفاده از این سیستم روشن کرده‌ایم.

همچنین برای راه ­پله‌­ها از چراغ ­های اضطراری هم استفاده می­ کنند و در پاگرد هر طبقه از ساختمان یکی از آنها را نصب می کنند تا هنگامی که برق­ ها قطع می­ شود بتوانیم از چراغ­ های اضطراری استفاده کنیم و روشنایی کافی را برای خروج از مسیر راه ­پله ­ها داشته باشیم. همانطور که در شکل پایین صفحه مشاهده می­ کنید ما تمام چراغ­ های اضطراری راه­ پله­ ها را در یک سرخط جداگانه قرار داده ­ایم و به فیوز شماره ۶ از پنل مشاعات متصل کرده ­ایم (L6/ DP0).

در قسمت راهرو و مقابل در آسانسور نیز یک چراغ سقفی قرار داده شده است و این چراغ را به سنسور حرکتی متصل کرده ­ایم تا به محض اینکه شخص از واحد ساختمانی یا از داخل آسانسور بیرون می­ آید این سنسور حرکت فرد را تشخیص دهد و قسمت راهرو برایش روشن شود و شخص بتواند مسیرش را پیدا کند. این چراغ­ های سنسور دار نیز به همان سرخط چراغ­ های سقفی راه­ پله متصل شده ­اند و برق خود را از L5/ DP0 دریافت می ­کنند.

به این ترتیب طراحی پلان روشنایی طبقه اول این ساختمان به پایان رسید. علاوه بر این همان طور که در شکل زیر مشاهده می­ کنید تعداد رشته سیم­ ها و همین طور سطح مقطع سیم هایی که از داخل لوله­ های مختلف عبور می ­کنند نیز نشان داده شده است. شما عزیزان برای آموزش این مبحث می­ توانید پکیج جامع ما را تحت عنوان آموزش نقشه کشی برق ساختمان با اتوکد” تهیه کنید. در این پکیج صفر تا صد نقشه کشی برق ساختمان را مطابق با جدیدترین قوانین نظام مهندسی و مبحث ۱۳ ساختمان آموزش داده ­ایم.

نقشه نهایی در طراحی پلان روشنایی برق ساختمان :

طراحی پلان روشنایی برق ساختمان

در مقاله بعدی که تا چند روز دیگر در سایت قرار می­ گیرد، پلان روشنایی را برای پارکینگ همین ساختمان طراحی می کنیم

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.

روش صحیح سیمکشی تلفن و استفاده از ترمینال کروز(پارت2)

روش صحیح سیمکشی تلفن و استفاده از ترمینال کروز(پارت 1 از 2)

آموزش طراحی پلان روشنایی پارکینگ – درس دوم(پارت آخر)

یک ,می­ ,کنیم ,های ,چراغ ,استفاده ,را در ,یک کلید ,که در ,چراغ­ های ,یک پل ,چراغ دیواری دکوراتیو ,سرویس بهداشتی استفاده ,داخل سرویس بهداشتی

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کسب درامد اینترنتی حلال Dr. Hossein Latifi electronic/network فضایی دلنشین برای با هم بودن افغانستان سرزمین کبود عرضه انواع هدیه تبلیغاتی و هدیه مناسبتی به صورت عمده و تکی در سراسر ایران زرین تاب - تولید و عرضه مبلمان ویلایی و باغی مقاومت *Center Coin* پانوشت